Er is veel informatie wanneer het komt tot je nagels thuis doen, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken en dat is logisch. Niet alles werkt voor iedereen.
Vandaar dat ik met deze eerste stap wil beginnen: het prepareren van de nagel. Dit is de belangrijkste stap die je gaat nemen wanneer je je nagels thuis doet. Als je deze stap niet goed doet dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen, maar ook het product valt er snel af; waarna je je nagels gaat beschadigen.
Het is een onnodige cyclus waar je in vast kunt blijven zitten, want als alle nagels zitten en er steeds eentje afvalt, blijf je de nagel zetten. In de hoop dat het ooit blijft plakken.
De natuurlijke nagel heeft verschillende laagjes. De bovenste laag is de laag die we "verwijderen", zodat de nagel stug genoeg wordt voor ons om het product op te plaatsen. Wanneer je aan het product trekt zie je ook altijd kleine weerhaakjes op de natuurlijke nagel. Dat is omdat je het tweede laagje meetrekt. Zo kan ik altijd zien hoe iemand met zijn nagels omgaat :).
Tijdens preparatie zijn we namelijk de nagel aan het voorbereiden op het product.
We willen de natuurlijke nagel gelijk maken aan het product die we erop plaatsen. Dit kan alleen als we de nagel ontvetten. Het "glans" laagje die je ziet op de natuurlijke nagel is het vettige gedeelte. Dit vijlen we rustig weg. Meeste gebruiken voor deze voorbereiding een 240 grit vijl (overal te koop), maar ikzelf vind een 180 grit beter. Waarom? Omdat ik zeker weet dat als ik er een keer overheen ga (de natuurlijke nagel) ik de scheurtjes in de natuurlijke nagels heb gezet.
Op deze manier hoef ik er niet nogmaals langs en nogmaals, omdat ik het vettige gedeelte (de glans) niet zie verdwijnen. Zo ervaarde ik het wel met de 240 grit vijl. Ikzelf ga met een veertjes slag over de natuurlijke nagels heen. Dit betekent dat ik liever met een wat ruwere vijl werk dan dat ik met een zachte vijl 5x over de nagel heen moet.
Met een 180 grit vijl gaan we natuurlijk niet zagen op de nagel :). Je gaat er heel zachtjes langs, want de vijl doet het werk. Wanneer je met de vijl de glans verwijdert heb je al de eerste stap genomen van preparatie. Vervolgens de nagelriemen naar achter duwen. Let hierop: je duwt de nagelriem niet los van de nagel. Je verwijdert het aangegroeide gedeelte dat op de nagel is.
Er zit een groot verschil in. Op dit moment is het een trend om een russian manicure te doen en hoewel ik zelf ook nagelriemen op deze manier verwijder; raad ik het thuis gebruikers niet aan. Je knipt sneller in je huid en trekt je nagelriem open. Als de nagelriem open is kunnen er bacteriën in. Dit veroorzaakt grotere problemen, dus ik raad aan -> niet doen.
In totaal neem je vier stappen als je je nagels prepareert:
1. Je duwt de nagelriem langzaam los van de natuurlijke nagel.
2. Je vijlt met je vijl richting je vrije rand, dus niet links en rechts.
3. Je verwijdert alle stof en ontsmet de nagel.
4. Hierna droog je de nagel uit (met preparatie product).
Waar moet je op letten als je met preparatie bezig bent?
1. Dat je je nagelriemen niet beschadigt. Als je nagelriemen écht vast zitten aan de nagel moet je ze weken. Duw je bokkenpootje niet ín je huid.
2. Je vijlt met liefde voor je nagel. Rustig! Geen gezaag :).
3. Met een borsteltje of met een doekje kun je stof verwijderen.
4. Zorg dat je de nagel uitdroogt. Met alleen acetone kom je er niet.
Als laatste tip wil ik je meegeven: als de natuurlijke nagel rood is, dan heb je te ver doorgevijld! Dus je hebt gezaagd.
Wees lief voor je nagels. Heb geduld met jezelf en als het niet lukt, kun je beter vragen stellen dan door duwen. Ik heb een cursus gecreëerd waarin ik alle stappen en producten bespreek. Van preparatie, producten tot aan het zetten van je product. Lees er hier meer over. Ik leg je alles van A naar B uit, zodat je thuis op een veilige manier je eigen nagels kunt doen.
Reactie plaatsen
Reacties